Sveikesnė vakarienės versija: kalafiorų ryžiai su daržovėmis ir tofu | Kiki fit
kalafioru-ryziai-su-darzovemis

Sveikesnė vakarienės versija: kalafiorų ryžiai su daržovėmis ir tofu

Sausį ypač norisi dviejų dalykų: komforto jausmą suteikiančio maisto ir nesulaužyti naujametinio pažado sveikiau maitintis. Ar būna sveikas, tačiau sotus ir komforto jausmą suteikiantis maistas? Tikrai taip, tereikia mažiau naudingus patiekalų ingredientus pakeisti sveikesnėmis alternatyvomis. Pavyzdžiui, valgykite troškinius, gaminkite azijietiškus, keptuvėje keptus daržovių patiekalus, tačiau visa tai valgykite ne su įprastais baltaisiais ryžiais, o su kalafiorų ryžiais. Jeigu jų dar neragavote, natūralu, kad į tokią alternatyvą žiūrite skeptiškai. Tačiau paragaukite – jūsų mylimiausi patiekalai bus lygiai tokie pat skanūs, o jūs sutaupysite visą galybę kalorijų. Palyginimui: 100 gramų baltųjų ryžių turi: 349 kalorijas ir 77,1 gramą angliavandenių, tuo tarpu toks pat kiekis kalafiorų ryžių turi vos 25 kalorijas ir 5 gramus angliavandenių. Tai beveik keturiolika kartų mažiau kalorijų nei įprastuose ryžiuose!

Kaip juos pasigaminti? Tam prireiks vos vienos minutės: sulaužykite kalafioro gabalėlius ir sumeskite juos į maisto smulkintuvą. Kalafiorus susmulkinkite iki mažų, ryžius primenančių grūdelių. Jeigu ruošiate didesnį kiekį kalafiorų ryžių, geriau vienu kartu smulkinkite mažesnį kalafiorų – taip būsite tikri, kad visi kalafiorai susismulkins vienodo dydžio grūdeliais.

Vakarienei siūlome pasigaminti azijietiškai keptus kalafiorų ryžius su daržovėmis ir tofu sūriu. Šis receptas labai greitai pagaminamas, skanus ir lengvas, tiks bei patiks ir veganams bei glitimo vengiantiems žmonėms.

4 porcijoms reikės:

400 g. tofu sūrio

1 vidutinio dydžio kalafioro

2 šaukštų sezamų aliejaus

1 šaukšto tarkuoto imbiero

3 skiltelių česnako

2 morkų

Žirnelių

Svogūnų laiškų

Saujos anakardžių riešutų

3 šaukštų sojos arba Tamari padažo

Sezamų sėklų

Didelėje keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir į jį suberkite smulkintą imbierą ir česnaką, pakepinkite pusę minutės, kol česnakas įgaus auksinį atspalvį. Į keptuvę sudėkite ir smulkintą tofu sūrį, viską pakepinkite dar penkias minutes, kol sūris taip pat įgaus auksinį atspalvį ir perkeps. Tuomet sūrį išimkite iš keptuvės, sudėkite į atskirą dubenėlį.

Į keptuvę supilkite antrąjį šaukštą aliejaus, įkaitinkite jį ir suberkite smulkintas morkas. Pakepinkite jas porą minučių, o tuomet į keptuvę suberkite žirnelius ir kalafiorų ryžius, viską pakepinkite dar maždaug penkias minutes, nepamirškite daržoves vis pamaišyti. Paskutinis žingsnis: į keptuvę sudėkite tofu, svogūnų laiškus, anakardžius, sojos padažą ir sezamo sėklas. Viską gerai išmaišykite, paragaukite ir jei nieko netrūksta – patiekite lėkštėje.

Komentuoti