Keto dietos pietų idėjos (O taip, yra ir pica!) | KIKI FIT
Reikia pagalbos? Susisiekite +37061004232 arba labas@kikifit.lt
ketogenine-dieta-receptai-pica

Keto dietos pietų idėjos (O taip, yra ir pica!)

Pradedantiesiems, ketogeninė dieta gali atrodyti gana stipriai ribojanti – juk reikia radikaliai pakeisti savo mitybos racioną. Kaip maitintis pagal tokį planą jau rašėme štai čia. Kad gyvenimas su šia dieta būtų lengvesnis, negalvokite apie tai, ko jums negalima. Geriau pažiūrėkite į tai kaip galimybę atrasti naujų, anksčiau nebandytų receptų. Tad šiandienos įkvėpimui – keturios idėjos jūsų pietums, tarp kurių – ne tik pica, bet ir miltinis pyragas. O gal ir jūs esate atradę puikių keto receptų? Pasidalinkite jais komentaruose.

Iš kiekvieno recepto jums turėtų išeiti 4 patiekalo porcijos.

Kalakutiena su grietinėlės ir sūrio padažu

Ingredientai:

2 šaukštai sviesto;

560 g kalakutienos krūtinėlės;

2 puodeliai grietinėlės;

200 g kreminio sūrio;

druskos ir pipirų;

1/3 puodelio mažų kaparėlių;

1 valgomasis šaukštas tamario sojos padažo.

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175°C temperatūros.
  2. Ant vidutinės temperatūros įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, užpilkite ant kalakutienos krūtinėlės gabalėlių ir laukite, kol švelniai apkeps.
  3. Pabaikite kepti kalakutieną orkaitėje. Kai kalakutiena kepa, įsitikinkite, kad jos temperatūra ne mažesnė nei 165°C. Paskui įdėkite į lėkštę ir uždenkite folija.
  4. Sudėkite kalakutienos krūtinėlės gabalėlius į puodą, įpildami maišykite grietinėlę ir sūrio kremą. Sumažinkite šilumą ir leiskite virti, kol sutirštės. Pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite tamario sojos padažą suteikti skoniui ir įgauti spalvą.
  5. Likusį sviestą ištirpinkite keptuvėje ir sudėkite kaparėlius. Kepkite tol, kol kaparėliai apskrus.
  6. Patiekite kalakutieną su padažu ir keptais kaparėliais.

Vienoje porcijoje: 793 kcal, iš kurių 67 g riebalų, 43 g baltymų ir 7 g angliavandenių.

Keto pica

Picos pagrindui reikės:

4 kiaušinių;

170 g susmulkinto sūrio, rekomenduojama mocarela.

Įdarui:

3 šaukštai pomidorų pastos;

1 šaukštelis džiovinto raudonėlio;

140 g susmulkinto sūrio;

45 g pepperoni dešros;

Alyvuogių (jeigu norisi).

Patiekalo pateikimui rekomenduojama 4 šaukštų alyvuogių aliejaus, druskos, maltų pipirų ir 60 g lapinių žalumynų.

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros.
  2. Pradėkite gaminti nuo picos pado. Įmuškite vidutinio dydžio kiaušinius į dubenį ir supilkite sutarkuotą sūrį, tada gerai išmaišykite.
  3. Naudodami mentelę, paskleiskite sūrio ir kiaušinių tešlą ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Galite padaryti du apskritus picos padus arba vieną stačiakampio formos ir kepkite apie 15 minučių, kol picos pado pluta apskrus. Tada išimkite ir palaukite, kol atvės.
  4. Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 225°C.
  5. Paskleiskite ant iškepto picos pado pomidorų padažą ir apibarstykite raudonėliu. Ant viršaus sudėkite sūrius, alyvuoges ir pepperoni dešrą.
  6. Kepkite dar 5-10 minučių, kol pica apskrus ir įgaus rusvą atspalvį.
  7. Patiekite kartu su šviežiomis salotomis.

Vienoje porcijoje: 1057 kcal, iš kurių riebalų 90 g, baltymų 54 g, angliavandenių 8 g.

Keto mėsos pyragas

Įdarui:

½ smulkiai pjaustyto svogūno;

1 smulkiai pjaustyta česnako skiltelė;

2 šaukštai sviesto arba alyvuogių aliejaus;

600 g maltos jautienos arba ėrienos;

Druskos ir pipirų;

1 valgomasis šaukštas džiovinto raudonėlio ir baziliko;

4 šaukštai pomidorų pastos;

½ puodelio vandens.

Pyrago pagrindui:

¾ puodelio migdolų miltų;

4 šaukštai sezamo sėklų;

4 šaukštai kokosų miltų;

1 valgomasis šaukštas balkšvojo gysločio sėklų miltelių;

1 šaukštelis kepimo miltelių;

1 žiupsnelis druskos;

3 šaukštai alyvuogių aliejaus arba kokosų aliejaus;

1 kiaušinis;

4 šaukštai vandens.

Viršutiniam sluoksniui:

225 g varškės,

200 g tarkuoto sūrio.

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175° temperatūros.
  2. Kepkite supjaustytus svogūnus ir česnaką svieste arba alyvuogių aliejuje, kol svogūnai suminkštės. Sudėti maltą jautieną, raudonėlį, baziliką, druską ir pipirus.
  3. Sudėkite pomidorų pastą, įpilkite vandenį. Sumažinkite ugnies kaitrą ir viską virkite 20 minučių. Tuo tarpu pasiruoškite tešlą pagrindui.
  4. Sudėkite visus pagrindo ingredientus ir minkykite tešlą, kol ji taps vientisa mase.
  5. Išklokite kepimo formoje išminkytą tešlos pagrindą.
  6. Kepkite pagrindą 10-15 minučių, išimkite iš orkaitės ir sudėkite mėsą. Varškę ir sūrį sumaišykite, po to juos uždėkite ant viršaus.
  7. Kepkite 30-40 minučių, kol pyragas pasidarys gelsvo atspalvio ir apskrus.
  8. Patiekite kartu su  šviežiomis salotomis.

Vienoje porcijoje: 622 kcal, iš kurių 47 g riebalų, 38 g baltymų, 7 g angliavandenių.

Itališkas omletas frittata su šviežiais špinatais

Ingredientai:

140 g supjaustytos šoninės;

2 šaukštai sviesto kepimui;

225 g šviežių špinatų;

8 kiaušiniai;

1 puodelis grietinėlės;

140 g susmulkinto sūrio;

Druskos ir pipirų.

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175°C temperatūros.

2. Keptuvėje ant sviesto pakepinkite šoninę, kol ji taps traški. Sudėkite špinatus, pakepinkite ir nuimkite keptuvę nuo ugnies.

3. Išplakite kiaušinius kartu su grietinėle ir sudėkite į kepimo indą, prieš tai jo kraštus patepdami aliejumi ar sviestu.

4. Ant viršaus sudėkite šoninę su pakepintais špinatais ir paskirstykite sutarkuotą sūrį. Kepkite 25-30 minučių iki kol omleto viršus pasidarys rusvas.

Vienoje porcijoje: 661 kcal,  iš kurių 59 g, 27 g, baltymų, 4 g angliavandenių. 

Taip pat skaitykite: Keto duona per 90 sekundžių

KIKI FIT – tai informacija ir motyvacija kiekvienam, kuris nori atrodyti ir jaustis geriau. Trumpais, tačiau naudingais patarimais kasdien dalinamės ir socialiniuose tinkluose – sekite mus Instagram bei Facebook.

Komentuoti