Maisto kelionės: Lašišos tartaras su avokadu ir mangu | KIKI FIT
Reikia pagalbos? Susisiekite +37061004232 arba labas@kikifit.lt
lasisos-tartaras
Lasisos tartaras

Maisto kelionės: Lašišos tartaras su avokadu ir mangu

Tą vakarą, kai labai norėsis naujų, netikėtų skonių, tačiau temperatūra lauke bus gerokai per šalta, kad eitumėte iki restorano, įkvėpimo pasisemti kviečiame iš tinklaraštininkų. Mūsų akiratyje atsidūrė tinklaraštis “Maisto Kelionės”, kurio autoriai Marius ir Karolina – aistra kelionėms ir maistui deganti pora. Mus gundo ne tik jų pomėgiai, bet ir ypatingas receptas, kuriame – lašišos tartaras su avokadu ir mangu.

Marius kulinarijos gamybos būdų ir paslapčių mokėsi Jungtinėje Karalystėje, Karolina studijuoja menus. Sujungus jų pomėgius, gimė maisto tinklaraštis “Maisto Kelionės”.
Savo virtuvėje pora “keliauja” po įvairius pasaulio kampelius, nors Azijos žemynas – jų favoritas. Saldžiai rūgštūs, aštrūs, neapsunkinantys, bet sotūs ir sveiki skoniai puikuojasi jų virtuvėje bei tinklaraštyje. Marius ir Karolina laisvu laiku dalyvauja įvairiose kulinarinėse veiklose Lietuvoje, keliaudami domisi pasaulio virtuvių įmantrybėmis ir įdomybėmis, o savo atradimais dalinasi su žmonėmis.

Šiandien dalinamės jų atrastu ir patobulintu receptu iš žalios žuvies. “Svarbiausias šio recepto ingredientas – tikrai kokybiška žuvis, tada jis tikrai pavyks labai skaniai. Šis lašišos tartaras – tarsi laiminga prancūzų ir japonų virtuvių santuoka. Ingredientai puikiausiai dera tarpusavyje. Kartais wasabi krienai savo aštrumu įneša šiek tiek “pykčio”, tačiau avokado švelnumas viską nuramina. Turite paragauti patys. Čia yra vienas iš tų patiekalų, kuriuos paragavus pirmą kartą garsiai ištariame „wow“”, – ragauti įkvepia Marius ir Karolina. Tad ragaujam!

LAŠIŠOS TARTARAS SU AVOKADU IR MANGU

2 porcijos, 454 kcal/porcija

Ingredientai:

300 g šviežios lašišos filė

1 prinokęs avokadas

1 prinokęs mangas

šiek tiek šviežios kalendros

1 šaukštas skrudintų sezamų aliejaus

1 laimo sultys

1 šaukštelis wasabi krienų

1 šaukštas sojos padažo

šiek tiek druskos ir pipirų

2 šaukštai sezamų sėklų

Lasisos tartaras
„Maisto Kelionės“ nuotr.

 

Eiga:

Prieš pradėdami gamindami, lašišos filė 10-15 minučių įdedame į šaldymo kamerą, kad ji šiek tiek pastingtų. Palaikius kameroje, žuvis pjaustysis lengviau, gausis gražūs, nesusitrynę gabaliukai.

Kol žuvis ilsisi šaldymo kameroje, pasiruošiame padažą. Į indą dedame wasabi krienus, pilame sojos padažą, laimo sultis, skrudintų sezamų aliejų, druską ir pipirus. Viską labai gerai išmaišome.

Smulkiai supjaustome avokadą, mangą ir padedame į šalį.

Iš šaldymo kameros ištraukiame lašišos filė, nupjauname odą ir supjaustome pusės ar 1 centimetro dydžio kubeliais. Supjaustytą žuvį suberiame į indą su padažu, beriame smulkintą kalendrą, sezamų sėklas ir išmaišome.

Tuomet imame konditerinį žiedą arba formelę, arba, jei tik nedreba rankos, savarankiškai formuojame gražią, sluoksniuotą krūvelę. Kadangi receptas pritaikytas dviems žmonės, tai darome dvi porcijas. Ant pačio dugno sudedame mažais kubeliais pjaustytus avokadus, mangus, o ant viršaus lašišos kubelius.

Ant viršaus pabarstome dar šiek tiek sezamų sėklų, smulkintos kalendros ir patiekiame su duonos ar krevečių traškučiais. Jei norisi pavalgyti sočiau, galima patiekti ir su virtais ryžiais.

Dar daugiau skaniausių pasaulio virtuvių patiekalų idėjų rasite tinklaraštyje www.maistokeliones.lt.

Komentuoti