Saldūs receptai sveikesniam Kalėdų stalui: jokio gliuteno, pieno, cukraus ir vis tiek labai skanu! | KIKI FIT

Visos prekės pristatomas per 1-3 d.d.

Reikia pagalbos? Susisiekite +37061004232 arba labas@kikifit.lt
veganiskas pekano riesutu pyragas be cukraus gliuteno glitimo

Saldūs receptai sveikesniam Kalėdų stalui: jokio gliuteno, pieno, cukraus ir vis tiek labai skanu!

Sveikesni Kalėdų stalo receptai – už ar prieš? Per didžiąsias metų šventes visi neišvengiamai pasiduodame skanumynų ragavimo maratonui, šįkart siūlome pagalvoti apie tai, kaip tradicinį Kūčių stalą galėtumėte paįvairinti ir artimuosius nustebinti savo gamybos saldumynais – šie du receptai patiks ne tik nuo sočių pietų pavargusiam jūsų skrandžiui, bet ir išrankiausiems valgytojams. Pekano riešutų pyragas ir riešutų sviesto avižiniai sausainiai, kurių receptais dalinamės žemiau, yra veganiški, be gliuteno ir be rafinuoto cukraus. 

Receptus skaitykite žemiau, na, o mes norime priminti, kad po kalėdinio vaišių maratono – pats metas metų pradžios organizmo valymui. Žarnyno valymui rekomenduojame maisto papildą “Polisorb Plus” – daugiau apie jį skaitykite čia.

Taip pat skaitykite: 9 praktiški patarimai, kaip nepersivalgyti per šventes

Pekano riešutų pyragasveganiskas pekano riesutu pyragas be cukraus gliuteno glitimo

Veganiškas, paleo, be gliuteno, be rafinuoto cukraus

Šis pyragas beveik nekeptas, nes kepame tik pagrindą, o užpildas lieka nekeptas.

PAGRINDAS:

Ingredientai:

  • 2 1/4 migdolų miltų
  • 1/2 puodelio kokosų aliejaus 
  • 1/4 puodelio klevų sirupo 
  • linų sėmenų kiaušinis – 2 arb. š. linų sėmenų, 3 arb. š šilto vandens
  • 1/3 puodelio pekano riešutų
  • 1/4 arb. š. druskos
  • 3/4 arb. š. kepimo sodos
  1. Sumaišome linų sėmenis su šiltu vandeniu. Atidėkite 10 min., kad masė sutirštėtų.
  2. Suberkite pekanų riešutus į smulkintuvą, jų visiškai nesusmulkinkite, tik sulaužykite į mažesnius gabaliukus.
  3. Visus išvardintus ingredientus sudėkite į smulkintuvą ir 30 sekundžių viską smulkinkite.
  4. Tešlą sudėkite į pyrago formos indą. Apspauskite tešlą pagal indo kraštus, kad būtų vietos užpildui, subadykite dugną šakute. 
  5. Įkaitinkite orkaitę 180C ir pagrindą kepkite apie 20 min. Įsitikinkite, kad kraštai nekepa greičiau nei vidurys. Jog taip neatsitiktų, tikrinkite pagrindą, kas 7 min. ir jeigu taip nutinka, uždėkite folijos lakštą arba sumažinkite temperatūrą.
  6. Iškepusį pagrindą išimkite ir leiskite jam atvėsti. Tuo tarpu gaminkite pyrago užpildą.

DATULIŲ IR PEKANO RIEŠUTŲ UŽPILDAS:

*2 1/2 puodelio datulių, su išimtais kauliukais

*1 puodelis pekanų

* 1 skardinė kokosų kremo

*1/2 arb. š. kokosų aliejaus

*1 arb. š. vanilės ekstrakto

*1/4  arb. š. druskos

  1. Visus ingredientus sudėkite į smulkintuvą. Smulkinkite tol, kol masė pasidarys kreminės konsistencijos. Tuomet ja užpildykite atvėsusį pagrindą. Ant viršaus uždėkite nesmulkintų pakepintų pekano riešutų. 
  2. Įdėkite pyragą į šaldytuvą ir šaldykite mažiausiai 4 valandas, o geriausia – palikite per naktį.

Riešutų sviesto avižiniai sausainiai (8 vnt.)veganiski riesutu sviesto aviziniai sausainiai be pieno cukraus gliuteno

Veganiški, be rafinuoto cukraus, be pieno, be gliuteno

SKYSTI INGREDIENTAI:

  • 1/2 puodelio riešutų sviesto (be pridėtinių aliejų, cukraus)
  • 1/3 puodelio klevų sirupo
  • 3 arb. š. kokosų aliejaus
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto

SAUSI INGREDIENTAI:

*1 puodelis avižų be gliuteno

  • 1 puodelis migdolų miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1/3 puodelio veganiškų šokolado gabaliukų
  1. Į dubenėlį sudėkite visus skystus ingredientus: riešutų sviestą, klevų sirupą, kokosų aliejų ir vanilę.
  2. Pašildykite masę apie 30 sec. mikrobangų krosnelėje, gerai išmaišykite. 
  3. Į gautą mišinį sudėkite avižas, migdolų miltus ir kepimo miltelius.
  4. Viską gerai išmaišykite, kol išeis klampi tešla. Į ją sudėkite šokolado gabaliukus ir vėl ją išminkykite.
  5. Suformuokite tešlos gabalą, ją supjaustykite į 8 dalis. Kiekvieną gautą dalį suformuokite kaip rutuliuką. Tuomet formuokite sausainius. 
  6. Sausainius dėkite ant kepimo popieriaus, kepkite 180C įkaitintoje orkaitėje, apie 14 min.
Komentuoti

Instagram has returned empty data. Please check your username/hashtag.