Maisto kelionės: vietnamietiškos salotos su greipfrutu ir krevetėmis | Kiki fit
vietnamietiskos salotos greipfrutu krevetemis

Maisto kelionės: vietnamietiškos salotos su greipfrutu ir krevetėmis

Jūsų dėmesiui – vietnamietiškos salotos, pavadinimu gỏi bưởi (pomelo salotos). Kaip ir sufleruoja pavadinimas, jos gaminamos iš pomelo greipfruto. Tinklaraščio „Maisto kelionės“ autoriai pasakoja, kad šis vaisius kilęs iš pietryčių Azijos ir yra ypatingai populiarus Vietname, kur vietiniai jį valgo apibarstydami aštria čili druska. Skirtingai nuo įprastų greipfrutų, didysis greipfrutas neturi šiems vaisiams būdingo kartumo, pasižymi saldumu ir lengvu rūgštumu. Nepaisant to, vaisiaus odelė yra karti ir ją reikia nulupti, paliekant tik minkštimą. Parduotuvėse neradę kokybiško pomelo, šias salotas puikiai pasigaminsite ir naudodami raudonuosius greipfrutus. Pabandykite – tikrai skanu ir lengva!

Vietnamietiškos greipfrutų salotos

2 porcijos, 254 kcal/porcija

1/2 pomelo greipfrutas (arba du raudonieji greipfrutai)

1 morka

1/2 ilgavaisis agurkas

2 šaukštai skrudintų svogūnų

2 šaukštai smulkintų žemės arba anakardžių riešutų

1 nedidelė aitrioji paprika

10 tigrinių krevečių

kelios šakelės šviežios mėtos

kelios šakelės šviežio baziliko

kelios šakelės šviežios kalendros

Padažui:

1 šaukštas žuvies padažo

1 šaukštas laimo sulčių

1 šaukštas vandens

1 šaukštas palmių arba rudojo cukraus

1 šaukštas sriracha padažo

Gamybos eiga

Nulupame ir suplėšome greipfruto minkštimą (būtinai be odelės) kąsnio dydžio gabalėliais. Suverčiame į salotinę.

Agurką perpjauname išilgai ir naudodami šaukštelį, išimame sėklas. Tuomet agurką supjaustome pusžiedžiais arba juostelėmis.

Keptuvėje įkaitiname šlakelį alyvuogių arba kokosų aliejaus ir suberiame krevetes. Pabarstome šiek tiek druskos, pipirų ir kepame po 2-3 minutes iš abiejų pusių.

Stambiai sutarkuojame morką ir sumaišome su agurku bei greipfruto gabalėliais. Į bendrą salotinę suberiame smulkintas prieskonines žoleles, smulkintus žemės riešutus, keptas krevetes ir skrudintus svogūnus.

Atskirame inde sumaišome padažo ingredientus ir supilame ant salotų. Viską labai gerai išmaišome. Salotas patiekiame apibarstytas smulkinta aitriąja paprika.

Dar daugiau skaniausių pasaulio virtuvių patiekalų idėjų rasite tinklaraštyje www.maistokeliones.lt.

Komentuoti